24 лютого 2022 року російські збройні сили розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну. Внаслідок цієї неспровокованої та невиправданої агресії значні терени України перетворилися в зони воєнних дій, з яких рятується багато людей.
ЄС швидко й рішуче відреагував на російську агресію, вдавшись до обмежувальних заходів, які матимуть масштабні й серйозні наслідки для Росії.ЄС посилив політичну, гуманітарну та фінансову підтримку економіки, суспільства та майбутньої відбудови України.
Але що для нас, українців означає це словосполучення. Наскільки ми орієнтуємось у політиці Євросоюзу і чи готові вступити у цю європейську спільноту? Які переваги й недоліки вступу нас очікують?
Започаткувавши цей проєкт ми намагалися з’ясувати наскільки обізнаними є українці у політиці Євросоюзу і чи актуальним є це питання на сьогодні.
07.03.2024 в ХАБі училища з.о. групи №13 на чолі з Веретяновою О., Гнатюк О. та Тихоненко В. презентували проєкт «Я та Євросоюз». Результатом проєкту став інформаційний сайт про Євросоюз, його політику та цінності. 
Учасники проєкту створили презентації про країни-члени Євросоюзу, провели опитування, в якому взяли участь 150 чоловік різного віку, та прокоментували його результати під час захисту.