Вже традиційним для ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» став економічний лекторій, що проводиться щорічно для педагогічних працівників закладу з метою розширення їх світогляду, формування економічної думки та ознайомлення з основними проблемами, змінами і тенденціями в сучасній економіці.

Так, 03 січня 2018 року відбувся черговий економічний лекторій, організований у формі зустрічі з фахівцями Пенсійного фонду Вінниччини для інформування педагогів та роз’яснення їм змін у пенсійному законодавстві.

Провела тематичну зустріч з педагогічними працівниками ДПТНЗ «Вінницьке МВПУ» на тему: «Роз’яснення основних положень пенсійного законодавства» начальник  відділу контролю правильності призначення пенсій на спеціальних умовах управління пенсійного забезпечення головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області Наталія Петрівна Яворська.

Працівник пенсійної служби ознайомила присутніх зі змінами у пенсійному законодавстві, перерахунками пенсій з жовтня 2017 року, основними положеннями  Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», який набрав чинності 11.10.2017. Також наголосила, що з 1 січня 2018 року правом на призначення пенсії за віком після досягнення 60-ліття зможуть скористатися тільки ті громадяни, які матимуть не менше 25 років страхового стажу. Надалі вимога за цим критерієм збільшуватиметься щороку на рік і в 2028 році становитиме 35 років.

Надаючи пелагічним працівникам фахові роз’яснення, Наталія Петрівна Яворська нагадала про функціонування  веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України. У своєму персональному кабінеті кожен може легко контролювати нараховану заробітну плату, сплату єдиного внеску роботодавцем, записатись на прийом до фахівців Пенсійного фонду.

Зустріч пройшла на високому рівні, в теплій та дружній обстановці. Педагогічні працівники зацікавлено слухали про зміни в пенсійному законодавстві, а  Наталія Петрівна на високому професійному рівні відповіла на чисельні запитання та надала практичні поради усім бажаючим.

Великим здивуванням і особливою приємністю для усіх стало, те, що  Наталія Петрівна Яворська – колишня випускниця навчального закладу. Після зустрічі з педагогами і ознайомлення з базою училища в кабінеті директора Олександра Дмитровича Дмитрика, вона відмітила величезні позитивні зміни, що відбулись в навчальному закладі, побажала подальшого розквіту та акцентувала увагу на величезному значенні  професійно-технічної освіти для економічного та соціального розвитку країни. У свою чергу, Олександр Дмитрович висловив Наталії Петрівні слова захоплення і гордості за таку випускницю.

Н.Л. Гавриш