Це не моя заслуга. Це заслуга

 українського народу

М.Д. Леонтович

У темпі гучного алегро пролітають роки, десятиліття, століття, розпорошуючи у безмежному історичному просторі незначні події, маловідомі факти… і лише все величне просіюється через сито часу та залишається у пам’яті світу назавжди…

Музика світу! Яка багатогранна, витончена і неосяжна, як безмежне зоряне небо. Скільки яскравих світил спалахувало та сяяло на музичному небосхилі! І серед них ― великий український композитор, славний син Подільської землі, знаний в усьому світі, воістину народний співець, славетний пісняр-взірець та мелодійний соловейко української землі, творець натхненної музики ― Микола Дмитрович Леонтович.

    Його музика — це милозвучна пісня українського народу, в якій, сповнена віри, надії і любові, його багатостраждальна душа, а також бездоганна порядність, чистота і духовність, неперевершений, неосяжний і незбагненний світ емоцій та вражень, барвиста палітра почуттів та жаги до життя…

     У бібліотеці нашого навчального закладу до 140-ї річниці з дня народження М.Д. Леонтовича було проведено літературно-музичний вернісаж  “Натхненної музики творець”. На захід була запрошена Ольга Ткачук, хористка та спадковий дзвонар Свято-Успенського собору, яка доносить до людей традиції українського народу та популяризує творчість “подільського соловейка”.

Активними учасниками заходу  “Натхненної музики творець” були  Іван Наваліхін, учень групи №7та Тетяна Жила, учениця групи №10, які під звуки гітари розповіли нам про неперевершену музику світу і прочитали вірші.

Вразив своєю артистичністю Ярослав Мальцев, учень групи №29. Окрасою заходу стали наші читці: Тетяна Петлівнича, Каріна Цверк, Анна Ряба, учениці групи №29 та Оксана Грабова, учениця групи №16.

Технікою виразного читання приємно здивували чарівна Анастасія Слуцька, учениця групи №5, та творчий Павло Деркач, учень групи №12, які дебютували на заході.