13 вересня 2017 року за підтримки Лівобережного міжрайонного центру зайнятості м. Вінниці в конференц залі ДПТНЗ «Вінницьке міжрегіональне ВПУ» відбулась реалізація проекту «Лабораторія бізнес-моделювання».

Програма «Лабораторія бізнес-моделювання» розроблена громадською організацією «Основа» м. Житомир, як навчально-прикладний проект для учнівської молоді. Представником програми у Вінницькій області виступає Молодіжна ліга розвитку підприємництва.

Його фундатором є об'єднання громадських організацій та підприємців ТОВ «Група «Мирів», створене для реалізації інноваційних соціальних бізнес-проектів, що сприяють розвитку малих і середніх підприємств, місцевих громад і зайнятості талановитої молоді, а саме:  консультант з розвитку бізнесу Сергій Ямковенко і тренер Ірина Кононова.

В бізнес-тренінгу взяли участь Заступник директора з навчальної роботи Корженко Світлана Гаврилівна, викладачі НТФ «Перлина Поділля» та учні 33 та 48 груп, що навчаються за спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Мета заходу – допомога талановитій молоді знайти своє покликання та реалізувати себе як професіонала та налагодити власний бізнес. Він дав можливість навчитися ефективно подавати себе як особистість, розвинути необхідні ділові навички та наблизитися до здійснення власної мрії.

Ідея завдання для учнів полягала у тому, щоб вони абсолютно самостійно створили за обмежений час електронні презентації і креативно презентували власні ідеї майбутнього бізнесу.

На початку тренінгу Ірина Кононова розповіла про цілі, які ставить перед собою компанія та запропонувала кожному озвучити свою мрію або ціль в житті. За допомогою тесту «Ваше відношення до життя» тренер дала можливість учасницям переглянути своє ставлення до себе та оточуючих, і таким чином налаштувала присутніх на позитивне сприйняття висвітленої теми та бажання співпрацювати для подальшого використання набутого досвіду та інформації в досягненні цілей. 

Далі консультантом з розвитку бізнесу Сергієм Ямковенко учням було запропоновано структуру презентації, доведено вимоги та вказано час для підготовки і висвітлення завдання.

Оцінювання проектів проводилось групою інвесторів, в особі Сергія Яковенка та Ірини Кононової,  представниками центру зайнятості і педагогами навчального закладу.

Автори найперспективніших проектів отримали сертифікати на 20 годин консалтингу від Сергія Ямковенка. Усі інші учасники тренігу отримали символічні подарунки від Лівобережного міжрайонного центру зайнятості.

Учасники тренінгу висловили вдячність представникам ТОВ «Група «Мирів» за цікаву, доступну у сприйнятті корисну інформацію та обмінялися контактною інформацією для отримання консультацій чи рекомендацій в індивідуальному порядку.